Mik a leggyakoribb formák a profi lakberendezésben?

Mik a leggyakoribb formák a profi lakberendezésben?

Mik a leggyakoribb formák a profi lakberendezésben? Nem is sejtenénk, hogy mennyi olyan forma kerül elő, amit annak idején az iskolai matekórákon tanultunk. A profi lakberendezők kifejezetten ezekhez a formavilágokhoz igazítják saját magukat és a gondolkodási technikáikat. De pontosan hogyan nyilvánul meg mindez? Milyen formák jelennek meg és egész pontosan hol? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.


Mik az ismert formák?


Nagyon sok olyan forma van, ami bizony gyakran előjön. Íme, lássunk ezek közül is párat, ami kiemelkedően fontos!


Gömb. A gömb egy nagyon érdekes forma. A gömb forma adja a csillárok formájának nagy részét. Szintén megfigyelhető a pontos gömb forma a pamut állatkák rojtjain és lábain.


Négyzet. A négyzet forma már nagyon régóta előjött a lakberendezésben, gondoljunk csak az ablak formájára. A fürdőszobai csempék vajon milyen formát öletek? Hát milyen formát, ha nem négyzet formát?


Téglalap. A téglalap az egyik legismertebb forma közül a lakberendezésben, jelentősége a négyzetével vetekszik. Hány olyan padlózatot láttál eddig, ahol a parketták téglalap alakúak voltak? Ez annál is inkább jelentős, hiszen a téglalap alapú parkettákkal nagyon könnyen ki lehet tölteni az egész padló térséget.


Kör. Hány olyan fali festményt és kárpitot láttál eddig, amelyik kör alakú volt? A különféle tapéták elrendezése is körre emlékeztet, ami talán nem is véletlen. A kör egy szabályos forma, melynek nincsenek oldalai, mégis szimmetrikus.


Paralelogramma. A paralelogramma alakú csempézet gyakorlatilag minden egyes lakásban elterjedt. Nem is gondolhatnánk, hogy hány olyan lakás van, ahol a csempe ennyire formás és szép, mint a paralelogramma alakú csempék.


Rombusz. A rombusz egy igazi rébusz! A rombusz az asztali terítők egyik legismertebb eleme. Alapvetően nem véletlen, hogy rengeteg díszítő elem rombusz alakú, például gondoljunk csak a csempézetre rengeteg lakásban, vagy a függönyök díszítő elemeire.

Összefoglalás


Alapvetően nagyon fontos és esszenciális, hogy tisztában legyünk azzal a kérdéssel, hogy a profi lakberendezés milyen formákból áll. Mégis mire számíthatunk pontosan? Milyen egy kör forma? Miben különbözik esztétikailag egy négyzettől? Ezek nagyon-nagyon fontos kérdések, melyekkel mindenkinek tisztában kell lennie. Ha ezek nincsenek meg, akkor aligha várhatjuk, hogy egy olyan, profin berendezett lakásunk lesz, amire mindenki elismeréssel tekint majd a későbbiekben.


Milyen lehetett korábban a lakberendezés? 

A lakberendezés nagyon egyszerű feladat volt mindig is - de az ókorban is nagyon sokféle lakberendezési munka volt. Gondoljunk például Noé bárkájának történetére. Milyen különleges berendezésű lehetett az! 


Címkék:
Kiemelt termékeink közül

Üzenetküldés

Tudunk esetleg valamiben segíteni neked?


  • Add meg a neved helyesen

    Add meg az email címedet helyesen

  • Add meg a telefonszámodat helyesen

  • Add meg az üzeneted helyesen

Este hat óra után nem vagyunk telefonon elérhetők. Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk holnap!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X

Este 6 óráig vagyunk hívhatóak a kiszemelt termékkel kapcsolatban, másnap hívjon minket, vagy kérjen visszahívást!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X
Visszahívás kérése!
+36 20 392 2901