L alakú ülőgarnitúra elhelyezése okosan

L alakú ülőgarnitúra elhelyezése okosan

A L alakú ülőgarnitúra az egyik legkedveltebb ülőalkalmatosság.


Ez nem is csoda, hiszen bármilyen lakótérben jól mutat - legény lakásban, családi fészekben, klasszikus vagy vintage stílusú otthonokban. Mivel ma már elképesztően változatos kínálatban állnak rendelkezésre, ezért mindenki megtalálhatja a neki tetsző darabokat.

Vásárlás előtt azonban gyakran felmerül az égető kérdés, hogy az L alakú ülőgarnitúra elhelyezése milyen szabályok szerint történjen? Nos, az igazság az, hogy szabályokról ilyen értelemben nem beszélhetünk, hiszen nincs egy kőbe vésett útmutató, amit ezzel kapcsolatban követni kellene. A formájából adódóan sokan úgy gondolkodnak, hogy az ülőalkalmatosságot berakják a sarokba, hiszen ez tűnik a legpraktikusabb választásnak. Egy átlagos méretű nappali nagyjából 24-25 négyzetméter, ami azt jelenti, hogy körültekintően kell megválasztani a bútorok helyét. Ha egy TV állvány, egy szekrény és egy dohányzó asztal is elhelyezésre kerül a térben, akkor az
L alakú ülőgarnitúra éppen, hogy csak elfér a sarokban. Főleg, ha egy termetes modellre esik a választása, ahol akár 5-6 ember is kényelmesen elfér.

Amennyiben viszont a megszokottól nagyobb alapterületű a nappalija, esetleg egybe vagy nyitva a konyhával, akkor az L alakú ülőgarnitúra akár a tér közepére is kerülhet. Ez esetben ugyanis van hely arra, hogy ez legyen a központi elem, egy olyan bútordarab, ami térelválasztó, térrendező funkciót is betölt. Ezt azonban alaposan mérlegelni kell, ha ugyanis nem lehet elférni mellette vagy esetleg zsúfolt hatást kelt, akkor jobb, ha inkább a hagyományos megoldásnál marad, és az L alakú ülőgarnitúra valamelyik sarokba kerül. Bárhol is találja meg a tökéletes helyet, fontos, hogy a környezettel összhangban rendezze be a teret. A testesebb bútorokat érdemes távolabb tenni egymástól, így ugyanis optikailag lehet nyújtani picit a szobán. A színekkel, formákkal csínján bánjon, bárhova is kerül az L alakú ülőgarnitúra, a különleges formájával kiemelkedik a térből, és azonnal felhívja magára a figyelmet.


Címkék:
Kiemelt termékeink közül

Üzenetküldés

Tudunk esetleg valamiben segíteni neked?


  • Add meg a neved helyesen

    Add meg az email címedet helyesen

  • Add meg a telefonszámodat helyesen

  • Add meg az üzeneted helyesen

Este hat óra után nem vagyunk telefonon elérhetők. Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk holnap!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X

Este 6 óráig vagyunk hívhatóak a kiszemelt termékkel kapcsolatban, másnap hívjon minket, vagy kérjen visszahívást!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X
Visszahívás kérése!
+36 20 392 2901