A kanapé választás titkai

A kanapé választás titkai

Néhány egyszerű választ adunk arra a kérdésre, hogyan is válasszunk kanapét, ülőgarnitúrát. A legrövidebben úgy válaszolhatnánk, hogy válasszunk kényelmyeset, megfelelőt, időtállót. Hogyan lehetséges ez? 

Szinte biztos állítható, hogy a lakásunk, otthon legtöbbet használt bútora a kanapé, ülőgarnitúra és ez már alapfelszereltségnek is számít. Számos olyan funkcióval rendelkeznek a modern kanapék, amik nemcsak a kényelmet szolgálják, hanem a lakberendezésünket is meghatározhatják. A családi programjaink, baráti összejövetelek helye és természetesen kisebb-rövidebb pihenésekre is alkalmasak, ha nem éppen a hálószobában szeretnénk aludni. Minden igényt kielégítő, tartós, funkciókban gazdag, jó ár érték arányú ülőgarnitúrát kell választani, hiszen mint említettük, mára meghatározó tényezővé lett ez a bútor.

Néhány szempontot és tudnivalót felsorolnánk, amiket érdemes betartani, figyelni, hogy a legjobb kanapét tudd kiválasztani:

A környezet nagyon fontos: mekkora az adott helyiség? Ott milyen stílus, irányzat van jelen? Hányan és kik ülnek rá naponta, és mennyire lesz kihasznált? Csak a kényelem fontos ülőbútorként, tehát, csak ülni szeretnénk rajta, vagy néha aludnának rajta a meghívott vendégeink, vagy akár mi magunk is? A rendszeres alváshoz alkalmas legyen-e?

Ha (vendég)ágynak is kellene a kanapé

Ha csak ritkán szeretnénk alvásra használni a kanapét, akkor rugós, vagy szivacsos fekvőfelületőt kell választanunk, mert ezek a legalkalmasabbak egy-két éjszakai alváshoz. A keménység az teljesen egyénfüggő és általában ezek a felületek általánosságban jók lehetnek.

Fontos szempont és mérlegelés kérdése, hogy biztosan szeretnénk-e nyitható kanapét? Sokkal masszívabbak és jobb teherbírásúak, időtállóbbak a fixes kanapék, tekintve, hogy nincsenek mechanikusan mozgó részei. Ha tényleg csak ritkán használnánk alvásra, akkor érdemes olyat választani, ami fixen is kényelmes lehet. A legtöbb egyenes kanapé ma már ilyen!

Kinyitható kanapék

A két személyes alváshoz azonban nem elengedő egy fixes, egyenes kanapé, itt már nyitható kell mindenképpen. A nyitási mechanika nagyban eltérhet...

A lényeg, hogy sík fekvőfelületet kapjunk a kellő kényelemhez. Lehajtható támla és kihúzható ágygépes modelleket kell keresnünk, csak ilyenekkel tudjuk elérni, hogy alkalmas legyen mindennapos alváshoz.

Nem mindegy a fekvőfelület mérete sem, hiszen 2 személyről beszélünk általában, amihez minimum elengedhetetlen a 180, de inkább a 200 cm széles felület.

A kanapék stílusai

Mára nagyon nagy a választék mind a modern, mind a klasszikus designú bútorok, így a kanapék között is. Ezt nyilván az ízlésünk és a többi bútor stílusa, a lakberendezési paraméterek határozzák meg. Letisztult, modern, klasszikus? Csak rajtunk múlik! Kanapénk időtálló, kényelmes, lakásunk világához igazodó darab legyen, hogy az lakásunk, házunk központi elemévé váljon.

A modern stílust képviselő kanapék között kevesebb a nyitható, hiszen a nem szokványos formavilágnál technikailag nem lehet általában egyeztetni ezt.

A formai elrendezést tekintve a kanapé lehet egyenes kanapé, két vagy három személyre szabva, vagy lehetnek sarokkanapék, amik leginkább sarokba helyezve töltik be a szerepüket. A sarokkanapék esetén figyelni kell arra, hogy jobbos, vagy balos kiszerelésű-e az adott bútor, de vannak már olyanok is szép számmal, amik variálhatóak és átszerelhetőek mind a két oldalra. A nagyobb U alakú (U form) kanapékat tekinthetjük már ülőgarnitúrának is, hiszen a 3-2-1 ülőgarnitúrák helyigényével megegyezőek és körülbelül ugyanúgy 3-2-1, vagy 3-2-2 ember fér el rajtuk.

A méret a legfontosabb

A legfontosabb szempont a rendelkezésre álló hely. Amit véletlenül se úgy képzeljünk el, hogy pontosan befér az adott ülőgarnitúra, kanapé, de ki is tölti maximálisan a teret és nem lehet elférni mellette, előtte, körülötte. Legjobb, ha a kanapét "felállítjuk", a teret dobozokkal, vagy akárcsak lécekkel kijelöljük és akkor könnyebb elképzelni. 

Sokszor előfordul az üzletünkben, hogy ott szembesülnek vele a vásárlóink, hogy nem írták fel a méreteket, nem képzelték el, hogy mekkora helyet is foglal ténylegesen a kanapé. Az is csalóka tud lenni, hogy a nagykereskedésünkben, a körülbelül 5000 nm-en jóval kisebbnek hat egy hatalmas ülőgarnitúra, mint egy kisebb lakásban. 

A rendelésről és vásárlásról

Hozzászoktunk már a webes megrendelések lehetőségeihez. Nálunk is lehet telefonon rendelni, aminek során kollégánk lefotózza bútort és elküldi a fotót, megbeszélik a részleteket. Ha nincs raktáron a kívánt színben és anyagban, akkor is küld a kiszemelt bútorról fotót, hogy hogyan is néz ki (ha a honlapunkon nem lenne róla kép) és egyeztetik a rendelés részleteit. Ez sokkal jobb, mint egy személytelen webshop, ahol csak a kosárba kerül bele, de a személyes egyeztetés, és az esetleges félreértések elkerülése is elmarad.

Fontos, hogy igénybevehető nálunk is már az "ingyenhitel", ami azt jelenti, hogy egyes hitelkonstrukciók esetében 0%-os THM-mel tudunk hitellehetőséget biztosítani. 

Ha Ön is szívesen vásárolna jóáras, olcsó, ám mégis strapabíró, időtálló kanapét, sarokkanapét, nagyobb ülőgarnitúrát, akkor biztosan megtalálja a fenti szempontok figyelembe álmai kanapéját, ami hosszú távon otthonának központi ülőgarnitúrája és éke lesz.

Extra ötlet 

Tipp - bónuszba - az is nagyon fontos, hogy jól válasszunk magunknak garázskaput, hiszen, amennyiben ez nem elég mobilis, akkor a garnitúrát sem fogjuk tudni bepakolni a házunkba. 


Címkék:
Kiemelt termékeink közül

Üzenetküldés

Tudunk esetleg valamiben segíteni neked?


  • Add meg a neved helyesen

    Add meg az email címedet helyesen

  • Add meg a telefonszámodat helyesen

  • Add meg az üzeneted helyesen

Este hat óra után nem vagyunk telefonon elérhetők. Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk holnap!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X

Este 6 óráig vagyunk hívhatóak a kiszemelt termékkel kapcsolatban, másnap hívjon minket, vagy kérjen visszahívást!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X
Visszahívás kérése!
+36 20 392 2901