Íme, a számok: ekkora árváltozás történt a bútorpiacon egy év alatt

Íme, a számok: ekkora árváltozás történt a bútorpiacon egy év alatt

Az természetes gazdasági hatás, hogy mindennek folyamatosan megy fel az ára, hiszen az infálció, és az alapanyagok, alkatrészek drágulása mindenütt megjelenik. De mégis mi mondható el a bútorokról? Nehéz lenne a kérdésre válaszolni, hiszen rengeteg fajta, minőségű bútor létezik. 


Marketinges csapatunk egy átlag felmérést készített azzal kapcsolatban, hogy mekkora árnövekedés történt az utóbbi egy év során a bútorpiacon. Összesen 26 olyan ember vett részt a felmérésben, akik valamilyen formában a bútorpiacon dolgoznak - legtöbben asztalosként. Az alábbi eredmények születtek: 

A Bútorpiari számváltozások

A megkérdezettek 34.6%-a mondta azt, hogy 50%-os árnövekedés történt, míg 23.1%-uk szerint 30%-os árnövekedés volt tapasztalható. A megkérdezettek kevesebb, mint 20%-a gondolja úgy, hogy 20% volt az általános áremelkedés. 


Mi a drágulás oka? 


Horváth Istvánt kérdeztük, a kanape.net tulajdonosát, hogy miben látja a bútorok drágulásának okát. A kérdés alapvetően több tényezőtől függ. 


Elöljáróban leszögezte, hogy a legtöbb bútor Lengyelországban készül. Általában azok is, amiket "német importként" reklámoznak, mert lehet, hogy Németországból hozzák be őket, de eredetileg Lengyelországban készültek. A lengyel gyártók pedig az alkatrészeket és alapanyagokat főleg Fehéroroszországból és Ukrajnából szerzik be - folytatta István.


Mind a fa, mind a fém alkatrészek sokkal drágábbak, mint korábban, nem beszélve a szivacsokról. A háború nagyon betett ennek a szegmensnek is. A dollár és euró elszámolás, a forint gyengülése és az általános infláció miatt pedig nálunk hatványozottabban jelentkeznek a drágulások. Ellátási zavartól nem kell tartani - nyugtatott meg minket István.


És hogy miként tudják tartani a fogyasztóbarát árakat? A szakértő elmondása szerint ők azzal védekeznek, hogy eleve nagyobb raktárkészletet halmoztak fel és most azt árusítják ki a sajnálatos háború alatt, ami reméljük, hogy hamarosan véget ér. Tehát a korábban beérkezett bútorokkal próbálják tartani az árszintet, de lassan kifogynak ők is, és akkor rendelni kell.


Habár egy jó kanapé rengeteg mindenre használható - például filmnézésre, családi programokra, online tanulásra - fontos, hogy megfelelő árakon jussanak hozzá a fogyasztók. Címkék:
Kiemelt termékeink közül

Üzenetküldés

Tudunk esetleg valamiben segíteni neked?


  • Add meg a neved helyesen

    Add meg az email címedet helyesen

  • Add meg a telefonszámodat helyesen

  • Add meg az üzeneted helyesen

Este hat óra után nem vagyunk telefonon elérhetők. Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk holnap!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X

Este 6 óráig vagyunk hívhatóak a kiszemelt termékkel kapcsolatban, másnap hívjon minket, vagy kérjen visszahívást!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X
Visszahívás kérése!
+36 20 392 2901