2016. 10. 17.

A legjobban tisztítható kanapé

Hogy mitől lesz egy kanapénak nagyon jó tisztítási tulajdonságai? Egyáltalán miért fontos ez a kérdés, és miért választanak egyesek kanapét anyag és szövet alapján?

kanape.net válaszol.
Erre a problémakörre akkor tudunk legjobban ráérezni, amikor az egy-két éves kanapénk úgy néz ki, mintha legalább 10 éves lenne. Hogy miért? Mert nem tudjuk a szövetanyagot olyan jól kitisztítani és a mindenféle nyomok meglátszódnak.

A bőr persze nagyon kézenfekvő lenne: letöröljük, fertőtlenítjük, a bőrt frissen tartjuk, nem hagyjuk kiszáradni, és akkor máris kiemelhetnénk, hogy ez a legjobban tisztítható anyag.

De mi a helyzet akkor, ha nem bőrkanapét szeretnénk, hanem bármilyen más anyagot? Akkor bizony hasonló tisztítási tulajdonságút kell keresnünk, mint a bőr, például a novapontát. A legjobb persze a mosható szövet-huzatok. Az ülőpárnákat és a háttámlákat alkotó  elemekről lehúzható az anyag és külön ki lehet mosni. Ez is egy jó megoldás lehet...

Tanulság, hogy nézzünk utána a tisztítási lehetőségnek, akár az eladótól. Kérdezzük végig az adott anyagnak a tulajdonságait, és ha nagyon kényes és macerás a tisztítása, akkor gondolkozzunk el másik anyagú kivitelben.

Kommentek
Komment írása
Készítette: Komáromi Zsófia
Kanape.net - Kanapé és ülőgarnitúra áruház Budapesten © 2020
Felhívom