Az ülőgarnitúrák az otthonosság megalapozói!
2019. 03. 13.

Az ülőgarnitúrák az otthonosság megalapozói!

Az ülőgarnitúrák népes családja számos modellel büszkélkedik. A különböző kialakítású típusok sokszínűsége (ami szó szerint is érthető) lehetővé teszi, hogy bárki rátaláljon arra a konstrukcióra, ami otthona paraméterei és elképzelései szempontjából közelítően tökéletesnek nevezhető.

A vásárlás kezdeti szakaszában fontos információ, hogy mekkora szabad hely áll a rendelkezésére?

Ugyanis a kis helyre bezsúfolt kanapé például kifejezetten rosszul mutathat, arról nem is beszélve, hogy a teret levegőtlenné, átjárhatatlanná teheti, ami a harmonikus közeg ellenkezője. Szintén nem jó elhatározás egy nagyobb szabad területet kicsike garnitúrával belakni, mert így annak pozitív jellemvonásai elvesznek, ráadásul az optimális térhasználás is meghiúsul. Vagyis az ideális méretarányok megállapítása prioritást élvez. Akkor sincsen oka bizonytalanságra, ha aprócska lakással vagy házzal büszkélkedik, melynek nappalija vagy hálója nem tud elegendő felszabadítható felületet biztosítani. Manapság már nem egy olyan modell létezik, ami kiválóan ötvözi a maximális helykihasználás és esztétikus jelenlét pozitívumait. A sarok kialakítás például pont ide tartozik. Természetesen ebből is létezik nagyobb verzió, ám nagy általánosságban ez a fajta megjelenés gazdaságos helyhasználatot feltételez.

Ha a helyszűke önnek nem létező probléma, akkor jöhetnek a terjedelmesebb típusok. Az U vagy éppen L alakú variációk kellően népszerűek, mert amellett, hogy szemeket gyönyörködtető esztétikummal rendelkeznek, karakteres kisugárzás tulajdonosai. Egy hasonló konstrukció preferálásával egész baráti körét hellyel kínálhatja, de ha éppen egyedül tartózkodik otthonában, akkor akadálytalanul elterülhet legújabb szerzeménye kényelmesen ölelő karjában.


Az ülőgarnitúrák kisugárzásukkal meghatározzák a terek hangulatát!


Egy bútordarab döbbenetes mértékben képes befolyásolni közege jellemvonásait, függetlenül attól, hogy milyen bútorról van szó, konkrétan. De kár lenne tagadni, hogy a hellyel kínáló garnitúrák karakteres stílusjegyeikkel határozottan hozzájárulhatnak környezete otthonosságához, már amennyiben választásával harmóniát és egységet teremt.

Kommentek
Komment írása
Készítette: Komáromi Zsófia
Kanape.net - Kanapé és ülőgarnitúra áruház Budapesten © 2020
Felhívom