Az ülőgarnitúra vásárlás buktatói

Az ülőgarnitúra vásárlás buktatói

Avagy miért nem szabad látatlanban, webáruházakból bútorokat rendelni. Pláne nem egy akkora tételt, mint egy kanapé. Mik lehetnek a problémák az internetes bútorvásárlással, de akár még az élő vásárlás esetén is?
Nagyon sok panaszt kapunk elégedetlen vásárlóktól, akik korábban más cégektől vettek ülőgarnitúrát és joggal váltak csalódottakká és teljesen bizalmatlanná. Ezért próbáltuk a legjellemzőbb problémákat összeszedni, hogy mire is kellene ügyelni, amikor ülőgarnitúrát szeretnénk vásárolni.

Az Internetes vásárlás még nem annyira elterjedt, de azért már jellemző, hogy az emberek úgy vásárolnak bútort is, hogy kinézik fotók alapján a kanapét, majd megrendelik. Nem ajánljuk ezt a módszert, mert élőben sokkal másabb egy bútor, mint fotókon, ez egyértelmű. Pláne akkor, ha fontos szerepe van az anyagnak és a minőségnek is, mint például egy ülőgarnitúra esetén. Ha mégis erre vállalkozunk, akkor:

-A méreteket nézzük meg a honlapon és mérjük fel a rendelkezésre álló helyet! Akár dobozokkal, vagy más tárgyakkal nagyjából rakjuk ki azt a méretet! (Ezt akkor is érdemes megtenni, ha ugyan nem interneten vásárlunk, de a kinézett kanapénak tudjuk a méreteit). Nálunk az összes terméknél talál méretet.

-Kérjünk minél részletesebb fotókat! Ne elégedjünk meg agyon retusált, dizájnfotókkal. Nem úgy fog teljesen kinézni, nem abban a környezetben fog a bútor szerepelni, mint a katalógusban... Kérjünk rendes raktárfotókat. Mi mindig törekszünk raktárfotók feltöltésére is a termékekhez is, de külön galériánk van a kiállított ülőgarnitúrákról:

 https://kanape.net/raktarunkban-megfordultak

Nyugodtan kérjünk fotót az ágyneműtartóról, közeli fotókat a varrásokról, illesztésekről ésatöbbi... ha nem küldenek, vagy értékelhetetlen, homályos fotókat kapunk, akkor hagyjuk. Persze, ezt csak akkor tegyük, ha valóban vásárolni akarunk, mert az valóban kicsit idegőrlő az eladóknak, hogy befotóztatják külön az egész bútort apró részleteiben, majd nem vásárolnak semmit...

-A pontos ár: nálunk is sokszor "-tól" érték szerepel. Ez nem becsapás, mert a legolcsóbb anyagból, funkciók nélkül (nem ágyazható, nem többoldalas stb.) valóban annyi. Azonban, amik "extrákkal" szerelt darabok, azoknál igencsak feljebb mehet ez az ár. Kérdezzük meg telefonon az árképzést, ha nem egyértelmű, és hogy mi mennyi! Nálunk minden kiállított ülőgarnitúrán szerepel a pontos ár és a funkciói.

-Keressünk rá az adott üzletre, hogy milyen vélemények születtek róla. Facebookos és Google-s értékeléseket is keressünk, mert ezeket nem tudják a cégek hamisítani, nincs is lehetőség törölni a véleményeket. Mi büszkén vállaljuk a rólunk írott véleményeket, mert törekszünk a normális, korrekt viszonyra, így alig akad negatív kritika.

Nem sűrűn, de előfordulhat az is, hogy egyszerűen nem azt a bútort szállítják ki, amit kinéztünk, akár élőben megtekintve. Nagyon pofátlan és "olcsó" módszer, de sajnos van ilyen. Például ki van állítva egy csilivili ülőgarnitúra, brutál jó anyagokból összerakva, de mégis más érkezik. Az illesztések-ragasztások gyengébbek és csúnyábbak, eggyel vékonyabbak a nem látható falemezek. Általában azzal nem trükköznek, hogy más anyagból legyen mondjuk egy ülőgarnitúra ülőfelülete, de minden mással előfordulhat. A kiállított darabot mi is fotózzuk le részleteiben és vessük össze a kiérkezett példánnyal és addig ne is vegyük át, amíg ez nem történt meg. Az teljesen természetes, hogy nem ugyanazt a példányt kapjuk, de muszáj ugyanolyannak lennie! Ez nemcsak jogi, hanem eladó etikai szabály is.

Legyenek nagyon óvatosak és ne dőljenek be minden jól hangzó jelmondatnak, reklámszövegnek és a katalógusfotóknak. Nálunk minden kanapé, franciaágy, étkező megtekinthető. Több mint 500 darab bútor van kiállítva, és ezek azonnal el is vihetőek.


Amennyiben a konyhabútor vásárlásról szeretne tájékozódni, nézze meg a Konyhasziget webáruházat


Címkék:
Kiemelt termékeink közül

Üzenetküldés

Tudunk esetleg valamiben segíteni neked?


  • Add meg a neved helyesen

    Add meg az email címedet helyesen

  • Add meg a telefonszámodat helyesen

  • Add meg az üzeneted helyesen

Este hat óra után nem vagyunk telefonon elérhetők. Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk holnap!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X

Este 6 óráig vagyunk hívhatóak a kiszemelt termékkel kapcsolatban, másnap hívjon minket, vagy kérjen visszahívást!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X
Visszahívás kérése!
+36 20 392 2901